اهلا بكم عندنا المنتدي منور بيكم جميعا لا تحرمونا من مشاركاتكم



الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

شاطر
 

 طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام محمود
ام محمود


عضو فضي

عضو فضي

النوع النوع : انثى
مساهمات مساهمات : 24
نقاطي نقاطي : 72
منتسب لنا منتسب لنا : 24/02/2012
ملاحظة : -

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور   طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور Emptyالخميس مارس 22, 2012 7:25 pm




طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A6



المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )


طريقة التحضير :



نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب

طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D8%A7



ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائقطريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A1
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه

طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A2
نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل


طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A3
بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه





ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..
طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A4


وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A5


لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولا باليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..


نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى





على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم اللى انتوا شفتوه وطبعا الحجم اختيارى
نشغل
الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش
فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان
الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج


فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى
280درجه مئويه

واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه

نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف

مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين

لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا

وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز

ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا

(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف )





وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما

واليكم النتيجهطريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A7


وبالف هنا وشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mayooraa
mayooraa


عضو ذهبي

عضو ذهبي

النوع النوع : انثى
مساهمات مساهمات : 46
نقاطي نقاطي : 122
منتسب لنا منتسب لنا : 10/04/2010
العمر العمر : 33
ملاحظة : -

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور   طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور Emptyالخميس مارس 22, 2012 7:27 pm


الخبز البلدى المصرى
جايبلكم انهارده طريقة الخبز البلدى المصرى
وانا متأكده انكم لو جربتوه هاتكلوا صوابعكم وراه
واعتقد كده حيوفر كثير للمواطنين

المقادير


3 كوب دقيق اسمر
1/2 كوب دقيق ابيض
2ملعقه خميره جافه(فوريه)
1 ملعقة سكر
1 ملعقة ملح
كوب ماء (أو على اد ماتاخد العجينه)


الطريقة


نخلط ملعقة السكر مع الخميره مع ربع كوب ماءونتركها جانبا
ننخل الدقيق الاسمر والابيض
نخلط الدقيق مع الملح ونقلبه
يكون فات على زوبان الخميره حوالى 10إلى 15 دقيقه
هنلاقيها اترفعت نحطها على الدقيق ونقلبها كويس
وبعدين نحط الميه شويه بشويه مع العجن المستمر
لغاية ماتصبح غير ملتصقه بايد
نظل نعجن فيها حوالى 15 دقيقه او اكتر شويه
لغاية ماتبقى ناعمه وطرية
نغطيها كويس ونسيبها ساعه على الاقل علشان تخمر
وبعد ماتخمر هنلاقييها ذادت جدا وتضاعفت
نفرش طاوله بالرده ونقطع العجينه عليها كور بحجم البرتقاله
اوعلى حسب ماتريدوا
وبعد مانخلص تقطيع نسيبها ترتاح 10دقايق
وبعدين نبتدى نفرد الكور بالنشابه بداية من اول كوره تم تقطيعها
والفرد برضو يكون على الرده
نفردها بسمك 1/2سنتيمتر او اقل على حسب الرغبه
بحيث لا تزيد عن 1/2 سم
وبعد ماننتهى من فرد الكور كلها نتركها ترتاح 1/2ساعه
فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا

وبالف هنا وشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقه عمل خبز الصاج من مطبخي بالصور
» طريقه عمل سمك السلمون المشوي
» طريقه وضع follow us لتويتر بجانب المنتدى
» [بالتومبلايت] طريقه اظهار اضافه موضوع فقط في المنتديات ولا تظهر في الموضوع مثل vb
» سندويشات الكبده بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
معهد محمود ويب :: البيت العربي :: ◄ مطبخ حواء-

تم التصميم والتطوير بواسطة محمود ويب .
Des & dev Powered by mhmodweb