شاورما اللحم الذ الذ من اي شاورما اكلتيها بره دا غير النظافة وعارفين نوع اللحم وواثقين منه
بجد روووووعه
المقادير
كيلو لحم بقري مقطع شرايح رفيعه
انا استخدمت العرق التربيانكوا اللي ف الفخد وقطعته شرايح
1/4 كوب صويا صوص
2 م ك ورشستر صوص ( ممكن الاستغناء عنه)
بصلة مفرومه
حبه فلفل اخضرًمقطع
حبة طماطم مقطعه
قليل من الملح+ فلفل اسود+ هيل مطحون+ معلقه صغيرة من البهارات السبعة ( بتدي طعم حلو قوي للحوم)
صوص طحينه
ألطريقه
ننقع شرايح اللحم في الصويا صوص والورشستر صوص ليلة كامله
نشوح البصل ع النار ف شوية زيت ثم يضاف الفلفل الاخضر ونقلب ثم نضيف اللحم ونقلب لغاية مايتغير لونه
ثم نضيف الطماطم والبهارات ونقلب
وأول ما يغلي نهدي النار ونغطي ونسيبها حوالي نصف ساعه
مع مراعاة عدم وضع ماء نهائياً هي بتصفي المايه اللي فيها
وعلي فكرة انا استخدمت لحم لباني يعني صغير ف السن واستوت بسرعه
وكان اللحم طري جداً جداً ومش قاسي
ودي صورته بعد النضوج ونشف من المايه كويس
حلو جداً جداً
نيجي لتحضير الساندويتش
نحضرصوص الطحينه وهي معروفه
نخلط طحينه مع زبادي وعصرة ليمون ومعلقة خل وقليل من الماء
انا بخلي قوامها مثل المايونيز
ودي صورتها
ثم ندهن الخبز بصوص الطحينه
ثم نقطع بصل شرايح ونقطع بقدونس ونرش عليهم شوية سماق
يمي يمي
دي صورته
ثم نضع اللحم ياسلام ع الريحه
تجنن
شوفوا شكل اللحمه يجنننن
ويلف ف ورق خاص بالساندويتش
تلذذي بالطعم يمي
جربوها متأكدة هاتحبوها
هاتعجبكوا مثلما عجبت الأولاد وقالوا كمان
احلي من المطاعم وانظف
والثلاث ساندويتشات دول لحبايب قلبي
أصحابي وأخواتي وزينتهم مخصوص لهم
بكل الحب والورد تقبلوا هديتي البسيطه
وكل واحد عارف حقه
دمتم باألف خير
في رعاية الله وامنه
والحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي